Norra Cypern fastigheter
Hem | Om oss | Kontakt | Site Map
English Russian Sweedish Norwegian German Finland Iranian flag China flag
 
norra cypern fastigheter skype
  +46 855921084
 

Fritidsaktiviteter på norra Cypern

kitesurfare i världsklass norra cypernVattensport För vindsurfing, vattenskidor, båtliv, jet-skiing, samt andra vattenaktiviteter är stränderna på norra Cypern rätta platsen.

Besökare och ägare i Aphrodite Beachfront Village i Guzelyurtområdet, kommer att få möjlighet till lektioner av kitesurfare i världsklass hos Afrodite Watersports Club vid Bay Area på västkusten. Denna klubb erbjuder även kajak, paddling, segling och vindsurfing.

Om du vill ägna dig åt vattensport och inte bor på västkusten, kan du bege dig till någon av de andra stora stränderna, t.ex. Diana Beach, Deniz Kizi, Escape Beach eller Acapulco.

Jollesegling.
För dem som vill lära sig att segla erbjuder norra Cypern utbildningar av välkvalificerade RYA- instruktörer i en takt som passar dig. Du kan också hyra båt om du är en erfaren seglare och vill segla själv. De är för närvarande baserade på Diana Beach i Catalkoy.

Ridning.
Det finns f.n. tre ridskolor på norra Cypern som erbjuder regelbundna turer. Du kan rida upp i Kyreniabergen eller ta en tur till Bellapais Abbey. Både Dortnal Riding Stables och Tunac Riding Stables ligger i Karaoglanoglu, väster om Kyrenia. Öster om Kyrenia ligger Catalköy ridskola som arrangerar ridturer individuellt eller för grupper, för erfarna ryttare såväl som för nybörjare.

Paintball.
Nytt på norra Cypern är Paintball. Ett center har öppnats i Lapta, väster om Kyrenia, för dig som vill uppleva spänning! Ring +90 (0) 533 865 4959 för mer information. Det finns också ett nytt Paintballcenter vid Kyrenia, Guzelyurt väg.

Fyrhjulig Safari.
Finns också i Lapta, med personlig safari i hel- eller halvdags utflykter på garanterat spännande vägar. Ring +90 (0) 533 847 3732 för att boka din plats.

Dykning.
Norra Cypern är en av de bästa ställena i världen för dykning. I det kristallklara, varma vattnet har man en lugn dag en sikt på ca 20 meter. Det finns undervattensrev som ger skydd åt mängder av fiskarter och som gör att det går att komma riktigt nära för att titta eller fotografera!

Det finns god chans att få syn på sällsynta sköldpaddor och bläckfiskar.  och kanske mest unikt är att stöta på antika amforor och keramik, som ligger kvar på havsbotten sedan hundra- eller tusentals år Det är dock förbjudet röra eller ta upp dem.

Det spelar ingen roll om du inte dykt tidigare, för det finns många dykskolor som erbjuder sig att lära dig från grunden. Du kan även göra dina BASC och PADI kurser här  .Turtle Bay divers t.ex. www.turtelbaydivers@hotmail.co.uk drivs av ett skotsk par.

Ocean Diver, Sport Dykare och Dive Leader for BASC-certifiering och Scuba Diver, Open Water och Advanced Open Water, Rescue Diver, Dive Master och Medic First Aid för PADI-certifiering. Scuba Cypern, Mephisto Dykning och Blue Dolphin är några skolor som erbjuder dykutbildning. Här på norra Cypern hittar du allt en dykare kan önska sig.

Världens älsta skeppsvrak togs upp från havsbotten utanför Kyrenia och förvaras nu i Kyrenia-borgen. Vraket dateras till omkring 300 f.Kr.

Båtturer.
Avfärd dagligen från Kyrenias hamn. Du kan åka västerut till Escape-stranden för att sola, snorkla och bada i lugnt vatten eller så kan du åka österut till Alagadi-stranden för dykning och/eller picknick. Alternativt kan du göra en båtutflykt vid solnedgången eller välja en middagskryssning. Fråga dem som säljer biljetter på båtarna vilka färdvägar som erbjuds. Du kan även hyra båt för att segla till dina egna favoritställen.

Highline Tandem Paragliding.
Startar från 2500 fot över staden Karaoglanoglu,  nära St Hilarion's Borgen. Du och din pilot kan välja att antingen flyga försiktigt eller göra en störtdykning mot havet som definitivt ger dig en adrenalinkick! Du får på köpet ett hisnande fågelperspektiv över norra Cypern. Du kan boka din tur via hotellrecptionen eller besöka hamnen i Kyrenia, där kontoret finns. Detta är inget för räddhågade!

North Cyprus Walking.
Den vackraste promenaden på hela norra Cypern och det många sätt att njuta av den! Organiserade dagsturer erbjuds under mars – maj. Du kan välja t.ex. en uppskattad orkidévandring. Vill du veta mer finns flera webbplatser att besöka.

Kyrenia Mountain Trail Association är en bra och användbar kontakt. Det finns olika organisationer som arrangerar vandringsresor. Vandrare kan använda det fantastiska, 230 km långa ”spåret”  längs Bespamark (Five Finger) och Kyreniabergen, som går längs Cyperns hela norra kust från öst till väst.

Cykelresor och uthyrning.
Denna cykelsemester riktar sig i huvudsak till personer som vill njuta utan stress i en avkopplande och skön miljö. För att semestern skall bli så innehållsrik och bra som möjligt begränsar vi antalet deltagare till 12 personer. Vi cyklar på Norra Cypern i den orörda del som nu öppnar sina gränser för alla som vill uppleva stillhet och lugn på platser som fortfarande är oförstörda av turism.
Tid: Vi cyklar under en vecka i slutet av april och i slutet av september. Pris: i priset ingår cykel, transfer, hotell med halvpension i 7 nätter, två minibussar med värdparet.

Norra Cyperns Stränder.
Det finns många olika typer av stränder på norra Cypern. Ta en dagstur till Karpaz där du kan lata dig på den öde gyllene sandstranden den s.k. ”Golden Beach” som ligger ute på udden eller utforska de steniga vikarna på norra kusten. Du kan se solen gå ner på den långa sandiga västkusten i en underbar vik nära Guzelyurt i skuggan av Troodosbergen. Valet är ditt!

Karpaz  stränder
Karpaz har nog den mest spektakulära stranden i Medelhavet. Det bästa med Karpazstranden är att den ligger avlägset och därför är ofta öde. För de som älskar att komma bort från trängseln är dessa stränder perfekta, medan de som vistas i Kyreniaområdet kan ta en dagsutflykt eller ta det lugnare och övernatta längs vägen på t.ex. Nitovikla Hotell i Kumyali by.

Den rena sandstranden vid Kaplica ligger efter kustvägen ut till halvön. Där finns en bra restaurang med beachside café och liten butik. Ett intressant inslag är den lokala campingen där den hemmastadde turkcyprioten åtnjuter sin solsemester. Här kan man också övernatta i lägenhet eller rum.

Den allmänna stranden vid Yeni Erenköy har dusch och restaurang.

Kasa Beach vid Ayios Philon ligger en kort biltur från Dipkarpaz och är en fascinerande plats väl värd ett besök. Där ligger även The Oasis Restaurang och ruinerna efter kyrkan Ayios Philon. Dessa är de enda två byggnader som markerar platsen för den hektiska, feniciska hamnen Karpasia, som övergavs år 802 efter arabernas räder.

Den södra kusten på Karpashalvön har gott om stränder, men få är lättillgängliga och de saknar bekvämligheter. Stjärnan i söder är Golden Beach, en strand kantad med magnifika sanddyner och befolkad av havssköldpaddor. En magisk plats att besöka, men kom ihåg att du inte får störa sköldpaddorna på något sätt, de är en skyddad art.

Nordostkusten
Dessa stränder ligger nära av mindre byar. Norra Cypernkusten erbjuder varierande stränder med klippformationer som gömmer avskilda sandiga vikar, precis lagom för en båttur eller lunch i sanden.

Populära områden är Bahçeli och Esentepe.
Från Crystal Bay, är det bara 15 minuter med bil till Kyrenias stränder. åk västerut, och efter bara en halvtimme, ta österut från första stranden (Kaplica) på Karpaz.

Öster om Kyrenia.
Algadi-stranden är en naturlig strand, där sköldpaddor kommer upp och lägger sina ägg på våren.

Acapulco-stranden. Detta område tillhör ett hotell som tar inträde. För den som vill betala erbjuder området sandstrand, pool, samt mat, dryck och vattensport. Escape Beach Club  erbjuder vattensport, bar, restaurang.

Vogue Beach Club öppnades 2006. Den ligger med bil ca 5 min från Acapulco Beach. Stranden vid Vogue är inte så lång som Acapulcostranden och består inte enbart av sand. Det finns också en stor pool och en stor jacuzzi. Vattensporter som bananbåt, vattenskidor, jet-skiing och kanot erbjuds.

Lara Beach är den typ av sandstrand som barn älskar när de vill ha lite mer att utforska, eftersom den erbjuder en fascinerande blanding av sten och sand. Föräldrar väljer kanske kalkstensklipporna vid den västra kanten.

Alagadi är en vacker allmän strand med fritt inträde och med med en underbar utsikt över Five Finger Mountains. Detta är en av de större stränderna på norra Cypern. Det var för att sköldpaddorna kom upp för att lägga ägg som den blev kallad "Turtle Beach". Detta är den längsta sträckan sandig strand på norra kusten och stranden är kantad av sanddyner.

Dessa stränder är enkla att nå från både Bellapais Spring Village och Mountain Village Väster om Kyrenia Det finns flera stränder som tillhör hotellen i detta område och som man kan använda mot en avgift.

Golden Beach tar inträde. Stranden är långgrund och området barnvänligt. Här kan man snorkla kring klipporna som kantar stranden och som ligger granne med Deniz kizi. Restaurang.

Deniz kizi-stranden tillhör hotellet med samma namn. För en avgift kan man även använda hotellets pool. De har även vattensport.

Guzelyurtområdet
Västra kusten (även känd som Morphou Bay) har en fantastisk och nästan oupptäckt lång sträcka sandstrand och inga turister! Åk till Aphrodite Beachfront Village, följ vägen till Lefke från Guzelyurt och sväng av mot byn Gaziveren. Där finns en långgrund sandstrand, perfekt för barn såväl som professionell vattensport, samt den fantastiska Joya Bar & Bistro. Här kan du bada och njuta av förfriskningar, medan du har en fantastisk utsikt mot Troodosbergen i söder och Five Fingerbergen i norr.

Sköldpaddorna på norra Cypern.

Medelhavet är hem för två av de sju arter av havssköldpaddor som fortfarande finns kvar i världen. Det är Loggerhead Turtle (Caretta Caretta) och Green Turtle (Chelonia mydas), som båda lägger sina ägg på stränderna på norra Cypern.

Sköldpaddorna i Medelhavet är mindre än de som finns i större hav och Loggerhead Turtle  är den minsta i världen. Det uppskattas att 10% av Medelhavets Loggerhead Turtle och 25% av Green Turtle lägger sina ägg på ön.

Under juni och juli kommer sköldpaddorna upp på stranden för att lägga sina ägg. Under augusti och september tar sig ungarna ut till havet.

Under sommarmånaderna arbetar studenter från Exeter University med att övervaka sköldpaddorna på Alagadistranden ett par mil öster om Kyrenia. Mellan klockan 21 och 05 söker studenterna av stranden på jakt efter sköldpaddor som kommer upp för att lägga sina ägg.

Man kan få följa med eleverna ut en natt, men antalet besökare är begränsat. Boka en vecka i förväg. (Senare på säsongen, efter det att ungarna tagit sig ner till havet, görs en utgrävning av bona. Då finns ingen begränsning av antalet besökande. ) När ett nytt bo upptäcks registreras datum för att beräkna vid vilken tidpunkt, 50 till 60 dagar senare, boet kommer att kläckas.

En annan grupp under överinseende av miljöministeriet studerar och bevakar sköldpaddorna i Karpaz. Besökare har möjlighet att bo på Golden Beach varifrån verksamheten styrs.

Under de senaste 17 åren har de utrotningshotade Caretta-Caretta sköldpaddorna noga studerats av olika organisationer.

Stränderna där sköldpaddorna lägger sina ägg får användas, men bona är skyddade med burar och de som använder stränderna varnas att inte störa bona. Nätter under äggläggningsperioden kan du delta i "Turtle Watch" och se dessa utrotningshotade sköldpaddor lägga sina ägg och krypa tillbaka ner till havet.

 
 
 
 Norra Cypern
Norra Cypern Info
Historia Norra Cypern
Viktigaste städerna
Fritidsaktiviteter på norra Cypern
Norra Cyperns Stränder
Bra restauranger på Norra Cypern
 
Norra Cyperns kultur
Museer på norra Cypern
Djurlivet på norra Cypern
Sköldpaddorna på norra Cypern
Klimat på norra Cypern
 
Namn :
E-mail :
Tel :
 
Förfrågan :
 
 
Norra Cypern Fastigheter|Norra Cypern Info |Om Oss| Kontakt | Website Map Face BookWord PressTwitterYoutube
 
Norra Cypern Eiengdom | North Cyprus Golf Properties | North Cyprus Marina Properties | Customer Testimonials | North Cyprus Villas by the Sea | Mountain Side Villas | North Cyprus Holiday Villas | Kyrenia Properties North Cyprus | North Cyprus Real Estate Boom | North Cyprus Property Purchase | North Cyprus Title Deeds | Property Inestment in North Cyprus | North Cyprus Map | North Cyprus Info
 

All rights reserved © Evergreen Developments Group 2013
No:10, Nazim Bodi is Merkezi, Hz. Omer Caddesi, Catalkoy,
Kyrenia, North Cyprus +46 855 92 1084