Norra Cypern fastigheter
Hem | Om oss | Kontakt | Site Map
English Russian Sweedish Norwegian German Finland Iranian flag China flag
 
norra cypern fastigheter skype
  +46 855921084
 
Norra Cyperns Stränder

Det finns många olika typer av stränder på norra Cypern . Ta en dagstur till Karpaz där du kan lata dig på den öde gyllene sand stranden den sk a ”Golden Beach”som ligger ute på udden - eller utforska de steniga vikar på norra kusten. Du kan se solen gå ner på den långa sandiga västkusten en underbar vik nära Guzelyurt i skuggan av Troodosbergen - valet är ditt!

Karpaz  stränder
Karpaz har den mest spektakulära stranden i Medelhavet. Det bästa med Karpaz stranden är att den ligger  avlägset – och därför är ofta öde. För dem som älskar att komma bort från folkmassorna är dessa stränder  perfekta - medan de som vistas i Kyrenia området kan ta en dagsutflykt,eller att rekommendera är att övernatta längs vägen ( Nitovikla hotell i kumyali by) på grund av avståndet.

Den rena sandstranden vid Kaplica ligger efter kustvägen ut till halvön. Där finns en bra restaurang med beachside café, och liten butik. Ett intressant inslag är den lokala campingen - där den lokala turkcypriotern åtnjuter sin solsemester. Här kan man även övernatta de har lägenheter och rum.

Den allmänna stranden vid Yeni Erenköy har dusch och restaurang.

Kasa Beach vid Ayios Philon ligger en kort biltur från Dipkarpaz, och är ett fascinerande ställe värt ett besök - där ligger  även The Oasis Restaurang,samt ruinernaefter  Ayios Philon kyrkan. Dessa två är de enda byggnaderna nu som markerar platsen för vad som en gång var en hektisk feniciska hamn Karpasia,som övergavs år 802 efter arabernas räder.

Den södra kusten av Karpas halvön har gott om stränder, men få är lättillgängliga och har inga bekvämligheter. Stjärnan i söder är Golden Beach, en strand kantad med magnifika sanddyner och befolkas av  havssköldpaddor. En magisk plats att besöka, men kom ihåg att du inte får störa sköldpaddorna på något sätt, de är en skyddad art.

Nordost kusten
Dessa stränder ligger i näheten av mindre byar, norra Cypern kusten erbjuder varierande stränder  med klippformationer som gömmer avskilda sandiga vikar, precis lagom för en båttur eller lunch i sanden. Ett populärt område är Bahçeli och Esentepe regionen. 

Från Crystal Bay, är du bara 15 msinuter med bil från Kyrenia Stränder åk västerut, och efter bara en halvtimme, ta österut från första stranden (Kaplica) på Karpaz.


Kyrenia area beaches

Öster om Kyrenia

Alagadi Turtle BeachAlgadi stranden( naturlig strand, där sköldpaddor kommer upp och lägger sina ägg på våren).

Acapulco stranden på detta område tillhör ett hotell och tar inträde, och för den som vill betala in sig erbjuder området, en sand strand, pool, samt mat och dryck och vatten sport.
Escape Beach Club  erbjuder vattensport, bar, restaurang, och en nattklubb som är öppen varje helg under högsesång den är mycket populär hos en yngre publik.

Vogue Beach Club har  öppnades 2006. Den ligger med bil ca 5 minut från Acapulco beach. Stranden vid Vogue är inte så långe som Acapulco stranden och inte enbart av sand. . Det finns också en stor pool och stor jacuzzi. Vattensporter såsom banan båt, vattenskidor, jet-skiing och kanot erbjuds.

Lara Beach är den typ av sand strand som  barn älskar ,när de vill ha lite mer att utforska, eftersom den erbjuder fascinerande blanding av sten och sand. Föräldrar väljer säkert kalksten klipporna vid den västra kanten..

Alagadi är en vacker allmän strand med fritt inträde, och med två utsikt att dö för, vänder sig bort från havet för en underbar utsikt över Five Finger Mountains. Detta är en av de större stränderna i norra Cypern där sköldpaddorna kom till boet, och så kallas ibland "Turtle Beach". Detta är den längsta sträcka sandig strand på norra kusten och är kantad av sanddyner.

Väster om Kyrenia

Det finns flera stränder som tillhör hotellen i detta område, ochsom man kan använda mot en avgift.

Golden Beach , de tar inträde, långgrund och barnvänligt område, restaurang, där man kan snorkla kring klipporna som kantar stranden ligger granne med Deniz kizi.
Deniz kizi stranden tillhör hotellet med samma namn, men för en avgift kan man även använda deras pool, ligger  skyddad i en vik, de har även vatten sport.

Guzelyurt  områder

Västra kusten (även känd som Morphou Bay) har en fantastisk och nästan oupptäckta sträcka av en lång sandstrand, och inga turister..

Åk till Aphrodite Beachfront Village (följ vägen till Lefke från Guzelyurt och sväng av mot byn Gaziveren) där finns en långgrund sand strand - perfekt för barn - såväl som yrkesmässiga vattensporte, samt den fantastiska Joya Bar & Bistro. Här kan du bada och njuta av förfriskningar, medan du njuter av den fantastisk utsikt mot Troodosbergen till söder ,och Five Finger bergen i norr.

 

 
 
 
 Norra Cypern
Norra Cypern Info
Historia Norra Cypern
Viktigaste städerna
Fritidsaktiviteter på norra Cypern
Norra Cyperns Stränder
Bra restauranger på Norra Cypern
 
Norra Cyperns kultur
Museer på norra Cypern
Djurlivet på norra Cypern
Sköldpaddorna på norra Cypern
Klimat på norra Cypern
 
Namn :
E-mail :
Tel :
 
Förfrågan :
 
 
Norra Cypern Fastigheter|Norra Cypern Info |Om Oss| Kontakt | Website Map Face BookWord PressTwitterYoutube
 
Norra Cypern Eiengdom | North Cyprus Golf Properties | North Cyprus Marina Properties | Customer Testimonials | North Cyprus Villas by the Sea | Mountain Side Villas | North Cyprus Holiday Villas | Kyrenia Properties North Cyprus | North Cyprus Real Estate Boom | North Cyprus Property Purchase | North Cyprus Title Deeds | Property Inestment in North Cyprus | North Cyprus Map | North Cyprus Info
 

All rights reserved © Evergreen Developments Group 2013
No:10, Nazim Bodi is Merkezi, Hz. Omer Caddesi, Catalkoy,
Kyrenia, North Cyprus +46 855 92 1084